Over mij

Ik ben Julie en ik hou van yoga! Yoga is heerlijk, ontspannend, krachtig, pittig, confronterend en thuiskomen bij mijzelf. Yoga is a way of life.

In 2011 is yoga op mijn pad gekomen. Ik had last van spanningsklachten na een vervelende gebeurtenis. Iemand tipte mij een lieve dame waarbij ik een aantal privélessen heb gevolgd. Mijn klachten verminderden, ik voelde mij beter en heb het daar toen bij gelaten.

In 2014 kwam yoga weer terug. Ik wilde ontspannen, maar ook meer bewegen. Ik vond het lastig om de stap te zetten er ergens les te gaan volgen. Heel wat uurtjes heb ik de websites van yogalessen in de buurt bekeken en vergeleken. Ik wist niet goed of ik er wel echt tussen zou passen. ‘Ben ik te dik?’ ‘Kan ik het wel bijhouden?’ ‘Word ik wel serieus genomen?’ ‘ Ben ik lenig genoeg?’. Ik had last van mijn onzekerheid.
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en contact gezocht. Gelukkig ben ik heel warm ontvangen en merkte ik dat de lessen mij goed deden. Het maakt helemaal niet uit of je je tenen kan aanraken, het gaat om de weg ernaartoe.

In 2015 ben ik verhuisd en het begon weer opnieuw. Vergelijken, afwegen en een keuze maken. Gelukkig kon ik nu de knoop wat sneller doorhakken. Voor de zekerheid eerst een privéles om eens af te tasten. Hier trof ik een hele fijne docente en ik merkte steeds weer dat yoga zo veel meer is dan alleen de asanas (houdingen) op de mat.

‘Yoga is a way of life’ en het gaat verder zodra je van de yogamat afstapt. Het geeft mij ruimte voor zelfreflectie en helpt mij meer in contact te zijn met mijn lichaam. Best een uitdaging voor de denker in mij met sterkte neiging tot piekeren. Yoga heeft mij geholpen om in te zien hoe sterk ik ben en dat onzekerheid nergens voor nodig is. Ik geloof in mijzelf.

Ik wil graag delen wat ik geleerd heb. Yoga heeft mij enorm geholpen bij zelfacceptatie en liefdevol naar mijzelf toe zijn. Ik gun dit iedereen.

Inmiddels heb ik het derde basisjaar aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte succesvol afgerond.

Ook ben ik het afgelopen jaar in de Yin yoga gedoken. Ik heb 100 uur Yin Yoga teacher training gevolgd bij de fantastisch kundige Esther Scheen van Pure Energy Yoga.

Omdat ik wat meer tools zocht om yoga toegankelijk te maken voor iedereen heb ik het online Curvy Yoga Certicifation programma gevolgd en in juli 2018 succesvol afgerondDeze module word aangeboden door Anna Guest-Jelly, een van de pioniers op gebied van accesible yoga in Amerika.

Spreekt mijn verhaal je aan? Kom gerust kennismaken in een van mijn lessen of neem contact met mij op via info@yogametjulie.nl.